21-åringen spelade sammanlagt 19 minuter och 40 sekunder, och var den back som fick mest speltid i powerplay, med sina 4 minuter och 59 sekunder.

Under den tiden hade han också fyra skott på mål.

Men både Haydn Fleury och Jake Bean, som var de backar som fick mest beröm av tränaren under matcherna som föregick klubbens huvudläger, fick spela mer än Jesper Sellgren.

Haydn Fleury, som var klubbens förstarundeval för fem år sedan, spelade 22 minuter och 45 sekunder, medan Jake Bean, som har en stark säsong bakom sig i klubbens farmarlag, fick 22 minuter och 9 sekunder.

Båda två gick också plus ett.

Innan matchen meddelade dessutom Carolina Hurricanes att man har kommit överens med den provspelande backen Fredrik Claesson om ett tvåårskontrakt.

Fast Jesper Sellgren gjorde inte bort sig.

– Det här var en av de bästa försäsongsmatcherna jag har varit en del av. Grabbarna var verkligen engagerade och gjorde ett bra jobb. Från början till slut. Det var svårt att hitta någon som inte bidrog, sa tränaren Rod Brind'Amour efter 3–0-segern.
Spelade gjorde även Lucas Wallmark, som bildade förstakedja tillsammans Jordan Martinook och Brock McGinn, och gjorde ett av Carolinas mål.

Anders Nilsson räddade alla 13 skott han fick emot sig, innan Marcus Högberg fick ta över mellan stolparna, i Ottawa Senators 3–1-seger mot Toronto Maple Leafs.

Isac Lundeström fick 15 minuter och 42 sekunder, och gick minus ett, när Anaheim Ducks under natten besegrade San José Sharks med 4–3.