Oscar Karlsson, mittnian och lagkaptenen i BBK, var med och spelade upp laget till allsvenskan förra säsongen. Nu väntar en tuff utmaning när laget ska sig an den nästa högsta serien.

– Jag tycker att truppen är starkare än vad den har varit tidigare år. Vi har fått behålla de flesta spelarna och så har det kommit in några riktigt bra nyförvärv också, säger Oscar Karlsson.

Han fortsätter:

– Vi har spelat bättre på försäsongen än vad vi gjort tidigare år så jag är positiv till truppen, det blir väldigt roligt att möta så många nya lag, säger 21-årigeKarlsson.

Under försäsongen har det varit blandade resultat för Boden. Man vann hemmaturneringen BBK Cup där man slog norska Bodø HK i finalen.

Boden har också deltagit i turneringen Tyresö cup i månadsskiftet augusti/september där man ställdes mot idel seriekonkurrenter i tre matcher. Där blev det tre förluster för BBK mot Hammarby, Tyresö och Lindesberg.

En bra värdemätare?

– Ja, det var det. Och vi spelade jämnt med både Tyresö och Lindesberg och hade lika gärna kunnat vinna de men resultatet var inte så viktigt utan vi testade olika grejer i spelet, säger Karlsson.

På lördag väntar nykomlingsmöte i bortamatchen mot HK Kärra.

– De har väldigt många nya spelare så de är svåra att scouta men vi har kollat på några matchvideor, säger Karlsson.

BBK kommer försöka spela ett tajt försvarsspel så att de kan utnyttja sina styrkor i det snabba kontringsspelet. Karlsson tror att laget är redo för allsvenskan.

– Vi har tränat väldigt mycket hårdare, och förberett oss mycket bättre än vad vi har gjort tidigare. Det märks att vi satsar lite hårdare i år, säger Oscar Karlsson.