I helgen spelades första omgången av Svenska cupen i basket, ett nytt koncept som lanserats i år.

BC Luleå krossade basketettalaget Akropol med 140–41 på bortaplan och är nu vidare till omgång 2 där Alvik väntar på söndag. 

De stora segermarginalerna har lett till diskussion kring upplägget på cupen.

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson har exempelvis föreslagit på twitter att alla lag som gick till slutspel skulle kliva in senare i turneringen.

I senaste avsnittet av BC Luleå-podden går också Luleå Baskets assisterande tränare David "Keso" Nilsson till hårt angrepp mot Svenska cupen.

– Tanken är väl god, och det är kanske inte så konstigt att det finns några barnsjukdomar inblandade, men fy fan vad ointressant det här var. Vilket jävla sömnpiller, dundrar Nilsson i podden.

"Keso" menar också att det fanns fler saker än det sportsliga som höll låg nivå.

– Vad kostade sändningen från Akropol? 59 spänn? Den var under all kritik. Samma med livestatistiken som inte heller funkade eller haltade från hälften av matcherna. Dels var matcherna ett jävla sömnpiller och dels var organisationen runt om ovärdig.

Segraren av Svenska cupen får en Eurocupplats. På damsidan arrangeras Final Four i Luleå och David Nilsson är mycket nöjd att laget slipper kvalomgångarna.

– Det är svinskönt att vi slapp spela med Luleå Basket. Svin-svin-skönt. Det är bara slöseri med tid.