Det var en och en halv minut in på den tredje perioden i tisdagens match mot Örebro det hände. Filip Hållander hade åkt sig fri, men tappade balansen efter att ha mottagit ett klubbslag från Aaron Irving, och brakade sedan hjälplöst in i sargen bakom Dominik Furch i hemmakassen. Efteråt fick Pontus Själin och massören Mattias Waarenperä hjälpa honom av isen.

På onsdagseftermiddagen var det fortfarande oklart hur länge Filip Hållander kommer bli borta.

– Det ska göras en ny röntgen, och jag kan inte säga så mycket innan vi har fått besked från läkaren, säger Stefan Nilsson och fortsätter:

– Men vi räknar bort honom en längre tid.

Hur länge är ”en längre tid”?

– Vi pratar inte om dagar, utan om veckor.

Han lider med Filip Hållander.

­– Det är alltid tråkigt när sådana här saker händer, och han har ju varit bra under försäsongen och här under inledningen av säsongen, säger Stefan Nilsson och fortsätter:

– Fast det är förstås bättre att det händer nu än i slutet av säsongen.

Det är inte på forwardssidan Luleå Hockey har störst problem just nu.

I tisdags saknades både Daniel Sondell och Joonas Jalvanti, båda på grund av hjärnskakning, och Thomas Berglund hade bara fem av de ordinarie backarna till sitt förfogande.

Daniel Sondell och Joonas Jalvanti kommer inte heller att vara spelklara till torsdagens hemmamatch mot HV71.

– Det är alltid svårt att veta när det gäller hjärnskakningar. De ska ju vara symptomfria ett visst antal dagar innan de kan börja träna och spela igen, och ibland måste man backa ett steg. Men vår förhoppning är att de ska kunna spela på lördag, säger Stefan Nilsson.

Det låter inte som det är aktuellt med någon backförstärkning.

– Inte i dagsläget. Joonas Jalvanti och Daniel Sondell ser ju ut att vara tillbaka inom kort. Tillsvidare fyller vi ut med juniorer.