När Oskarshamn mötte Timrå i det avgörande kvalet till SHL stod givetvis en plats i landets högsta serie på spel. Men vad de flesta inte visste var att även Per Kenttäs tv låg i potten.

Oskarshamn vann som bekant den avgörande matchen och tog sig upp i svensk hockeys finrum. Men innan dess slog Kenttä vad med Timrås sportchef Kent "Nubben" Nordberg. Detta i samband med att han påbörjat sin flytt till Umeå för jobbet som sportchef i Björklöven.

– Jag fick inte med TV:n i min flytt när vi körde ner grejorna. När vi mötte Modo så tog jag med en massa grejor i bilen men då rymdes inte tv:n. Jag hade ju den i Oskarshamn och tänkte "hur fan ska jag få den till Umeå?", säger Per Kenttä i podcasten Ett stenkast från Delfinen. 

Han fick då en snilleblixt när Timrås sportchef Kent "Nubben" Norberg kom till en match i Oskarshamn med bil.

– Då sa jag att du får ta min tv till Timrå så kommer jag och hämtar den där. Han svarade: "Jag tar din tv men jag behåller den om ni slår ut oss". Då gjorde vi ett vad där han skulle få behålla min tv om vi slog ut dem. Men jag sa att "du kör den till Umeå, bär upp den till lägenheten och installerar den om ni slår ut oss". 

–  Det slutade med att han har min tv nu. Jag lät det gå en vecka och sen ringde jag honom och frågade om han hade sörjt färdigt. Då ville han skicka tillbaka tv:n men jag sa att ett vad är ett vad, sen gav han mig en symbolisk summa så vi alla är nöjda idag. 

– Vi håller kontakten än idag så jag brukar skoja om den där tv:n, det blev lite av ett roligt samtalsämne. 

Kenttä berättar även hur han ser på Asplövens konkurs och hur läget såg ut när han lämnade klubben.

 Att Lars "Osten" Bergström gick emot Luleå Hockeys tränarstab för att hjälpa Asplöven kvar i allsvenskan.

Hur han ser på att ha fått smeknamnet "Jesus" av Björklövens supportrar. 

Varför han inte ångrade flytten från Oskarshamn och att han räknar med att snuva Luleå Hockey på Lucas Wallmarks signatur den dagen han vänder hem till Sverige. 

Det och mycket, mycket mer. 

Nedan finns länkar till olika podcastplattformar där du kan lyssna på avsnittet med Per Kenttä – och de tidigare avsnitten med Karl Fabricius,  Fredrik Mikko, Oskar Sundqvist, Ronja Savolainen, Anders Nilsson, Oscar Engsund, Erik Granqvist, Johan Harju, Stefan Baudin, Stefan "Skuggan" Nilsson, Erik Gustafsson, Rebecca Stenberg, Fredrik Glader, Nils Lundkvist, Robert "Nobbe" Nordberg, Seard Åberg, Robin Kovacs, André Jonsson, Urban Wikberg, Joel Lassinantti, Niklas Olausson, Joakim Fagervall, Linus Omark, Per Ledin samt Thomas "Bulan" Berglund.

Acast: Ett stenkast från Delfinen

Spotify: Ett stenkast från Delfinen

Itunes: Ett stenkast från Delfinen

Podbean: Ett stenkast från Delfinen