Det var i tisdagens match mot Örebro som olyckan var framme. En bit in i den tredje perioden kom Hållander fri med målvakten men tappade balansen, efter kontakt med Aaron Irving i Örebro, brakade Hållander in i sargen. Han blev liggande och fick hjälp av Pontus Själin med att lämna isen.

Luleå Hockeys hemsida meddelar nu att skadan på Hållander är allvarlig. Efter en andra röntgenundersökning visar det sig att det handlar om ett benbrott för Filip Hållander.

– Vi lider så klart med Filip som efter en bra inledning på säsongen nu drabbats av denna skada. Han kommer att tas väl omhand av vårt medicinska team och vi hoppas att allt går så bra och snabbt som möjligt med hans rehabilitering, säger Stefan Nilsson, GM i Luleå Hockey, till klubbens hemsida.

Enligt uppgifter på hemsidan kommer nu Hållander ha gips i sex veckor följt av en återuppbyggnadsfas som kommer ta tid. Han beräknas inte vara tillbaka i spel före jul.

Sedan tidigare är forwarden Emil Larsson långtidsskadad och nu tillkommer alltså Filip Hållander på skadelistan. Men Luleå hockey väljer inte att agera och leta något eventuellt nyförvärv.

 –  Utifrån att vi har en bra bredd på forwardssidan är det inte aktuellt med någon rekrytering med anledning av detta skadebesked, säger Stefan Nilsson till hemsidan.