Norrbottens Media har berättat att stiftelsen Kalixbo beslutat riva hyreshuset på Köpmanvägen 19 i Töre.

Hyresgäster, företagare och föreningar har kritiserat det beslutet.

LÄS MER: Beskedet: Hyreshuset ska rivas

Artikelbild

| Hyreshuset.

LÄS MER: De ifrågasätter rivningsbeslutet

LÄS MER: Företagare: "Jag tror att jag slutar"

Törebygdens framtid är en paraplyorganisation för föreningar i trakten och företrädare för den har skickat en skrivelse med en rad frågor angående rivningen till stiftelsen Kalixbo.

– Vi vill att stiftelsen försöker sälja hyreshuset i första hand och det har vi också sagt till Ellinor Söderlund (ordförande stiftelsen Kalixbo) och Tommy Nilsson (vice ordförande stiftelsen Kalixbo), säger Kristina Enholm.

Kristina Enholm säger att en rad projekt pågår i Töre och att det finns risk för att rivningen stoppar den positiva utvecklingen:

– Det blir ett stopp i hela utvecklingen om de river innan de bygger nytt. Vi vill ha ett centrum, inte ett rivningsställe, i Töre. Vi har två mötesplatser i centrum, den ena är ICA och den andra är restaurangen, vi behöver dem.

Ellinor Söderlund säger att Törebygdens framtids skrivelse ska behandlas på stiftelsen Kalixbos styrelsemöte i september.

– Vi har inte diskuterat att sälja hyreshuset den här omgången, men jag har suttit i styrelsen för Kalixbo tidigare när vi har försökt sälja huset och de intressenter vi haft då har backat. Vi får ta i beaktande att det kan finnas nya intressenter och vi behöver diskutera hur vi i så fall ska göra, säger Ellinor Söderlund.