Norrbottens Media har berättat att stiftelsen Kalixbo ska riva huset på Köpmanvägen 19 i Töre.

Styrelsen är enig i beslutet, och hänvisar till stora renoveringsbehov.

Flera har kritiserat rivningsbeslutet, bland dem finns hyresgäster i huset, Företagarna i Töre och nu företagaren Milan Paunovic som driver restaurang i huset.

Artikelbild

| Hyreshuset.

Milan Paunovic berättar att han driver restaurangen själv och att han jobbar långa dagar på 13 och ibland 14 timmar.

– Restaurangen går bättre nu än den gjorde tidigare, men många av mina kunder finns i samma hus så jag vet inte hur det går om stiftelsen Kalixbo river huset, säger Milan Paunovic som uppger att stiftelsen Kalixbo inte har erbjudit honom någon annan lokal än den han nu hyr.

”Jag vet inte vad jag ska göra” säger Milan Paunovic vars kontrakt går ut i juni år 2020.

Han ska inom kort titta på en privatägd lokal som finns centralt i Töre, men befarar att en flytt dit skulle innebära investeringar.

– Jag har utökat den lokal jag har i dag och i och med det investerat ungefär 200 000 kronor i den här restaurangen, jag orkar inte med stora investeringar ännu en gång, säger Milan Paunovic.

Milan Paunovic bor i Råneå, han säger att han haft tankar om att flytta till Töre:

– Jag är glad över att jag inte flyttat till Töre. Om det nu blir så att jag måste stänga restaurangen för gott, vad ska jag göra här om jag inte har mitt jobb?

– Jag förstår inte varför de måste riva hyreshuset, om de inte vill äga det, varför inte sälja det? Det är bostadsbrist och jag vet att det finns människor som vill köpa huset, säger Milan Paunovic.

Ingela Rönnbäck är vd i stiftelsen Kalixbo och hon säger att uppgiften om att de inte har erbjudit Milan Paunovic en annan lokal stämmer.

– Vi har ingen annan lokal i Töre så då är det svårt för oss att erbjuda någonting annat, säger Ingela Rönnbäck som på frågan om stiftelsen Kalixbo kan hjälpa Milan Paunovic med investeringar i en annan lokal om så skulle bli aktuellt säger så här:

– Det kan jag inte svara på, det måste vi då diskutera med honom och ta ställning till.

Ingela Rönnbäck säger vidare att Milan Paunovic har inte har hört av sig till dem med önskemål om hjälp med investeringar i annan lokal.

– Om han gör det, ska vi ta upp frågan.

Finns det praxis?

– Nej, det görs en bedömning i varje individuellt ärende.

Vilket ansvar har stiftelsen Kalixbo?

– Vi gör vårt bästa för att hjälpa dem som hyr av oss, men vi kan inte tillskapa en lokal.