Nöjesreportrarna Emma Isberg och Magnus Tosser ligger bakom "Norrpodden" som är det senaste tillskottet bland Norrbottens Medias podcast.

Med jämna mellanrum diskuteras det hetaste och mest aktuella i Norrbottens nöjesliv och premiäravsnittet gästas av musikern Maxida Märak, som är högaktuell med ny EP på fredag.

Märak, som berättar att hon älskar podcast-formatet, har höga förväntningar på "Norrpodden".

Artikelbild

| Maxida Märak samtalar med Magnus Tosser i första avsnittet av "Norrpodden".

– Det jag tycker mig sakna är ställningstagande och att röra sig utanför "poddammen". Ibland är det som att man har tagit en skolklass sedan låtit folk prata två och två om sådant som alla redan har hört. Samma ämnen tas upp i podd efter podd, det kan vara lite trist, säger hon.

Maxida Märak hoppas att kulturutövare från länet i stötte utsträckning ska kunna lyftas fram i och med satsningen.

– Det hade varit kul att "reppa" Norrbotten överlag, det hade varit intressant. Det är väldigt mycket skåningar där ute (skratt) – och det finns mycket populärkultur i Norrbotten som förtjänar mer rampljus, säger hon.

Under samtalet med Magnus Tosser berättar Maxida Märak om flytten hem till Jokkmokk, "den tuffa tiden" och den aktuella musiken som utmynnar i både EP och debutalbum. Dessutom fick hon chansen att svara på frågor hon aldrig fått tidigare – men efterfrågar.

– Det är ganska skönt att ha grundat var jag står och kunna prata om annat än sådant som har med gruvan och det samiska att göra. Vad är min favoritdrink? Eller konstigaste stället jag har haft sex på? Frågor som är otippat för min persona.

Och frågor som dyker upp i podden – av förekommen anledning.

Första avsnittet av "Norrpodden" finns inbäddad i artikeln och går även att hitta på podcastplattformar som Acast, Spotify, Itunes och Soundcloud.