Tindra Pantzare är först ut på Norra Hamnscenen under Luleå Hamnfestival. Och solens strålar lyser över den halvtimme som hon får på scen. Det passar ypperligt då den halvtimmen som hon bjuder på innehåller allt från svenska visor till svensk jazz, och kanske känns den lite extra passande såhär under Luleås enda varma dag.

Hon är 17 år men trots sin ålder känns hennes röst väldigt självklar. Hennes röst bär henne genom spelningen och det är verkligen hennes styrka som artist. Men det är lite svårt att sätta fingret på vad hennes stil är. Hon sjunger pop, vispop och jazz i en salig blandning och kanske är det på grund av hennes korta karriär som hon inte riktigt har satt fingret på vad hon vill göra. Men hon hanterar stilarna väldigt bra. När hon gör låten ”Bara bilderna kvar” tillsammans med Per Ödberg på gitarr och tempot dras ned och hon bara ackompanjeras av en enkel gitarr. Då får hennes röst verkligen komma fram ordentligt och skina.

Under spelningen landar jag mer och mer i känslan av att hon är lite för ung för texterna. Vi har väl alla varit en vilsen 17-åring någon gång. Hjärtekross, vilsenhet och problem, ja allt sånt där som hör tonåren till. Men när hon sjunger om att plocka svamp och bär för att komma över någon så kan jag inte relatera. Jag känner inte att jag kan ta till mig av hennes texter och någonstans känns det som att hon inte riktigt kan det heller. Det är något märkligt att hon står där på scen med fyra män som är betydligt äldre än henne och sjunger texter som känns som tagna från en mycket äldre persons dagbok. Eller kanske så är det för att det inte är någonting som jag är van vid att se.

Artikelbild

| Tindra Pantzare på Hamnfestivalen

Hennes spelningar avslutar hon med nya singeln "Kär i fel kille". Det är en låt som är en mer upptempo version av Tindra Pantzare som känns poppig och modern och det är den typen av stil som jag tycker passar henne mycket bättre. Det andas ungt och texten känns mer tagen ur en 17-åringsliv än en 43-årings liv. Avslutningen får mig att landa i känslan av att hon kanske ändå har hittat den stilen som passar henne och där hon som ung tjej i början av sin karriär får komma fram och ta plats.

emma.isberg@norrbottensmedia.se