I dag är det premiär för Snacka om Affärer, en podd som är producerad av Norrbottens Affärer, i samarbete med Almi Nord.

Tobias Lindfors har besökt Norr Medias studio och programledaren Jessica Tervaniemi för att snacka uppväxt, integration, jantelag och hur han får ihop familjelivet med företagandet.

– Jag är uppväxt under väldigt trygga förhållanden. Men jag har aldrig varit uppväxt med guldskeden i munnen, jag kommer från en arbetarfamilj. Mina föräldrar har alltid varit superengagerade. Pappa jobbade mycket men har ändå alltid mycket tid för oss, berättar Tobias Lindfors i avsnittet.

Med framgång kan det komma avundsjuka. Har du stött på jantelagen?

– Attityden har blivit bättre. Men jante finns fortfarande och vi behöver jobba vädligt mycket med det. Vi behöver varandras framgång för att lyckas och stötta varandra där ute. Under exempelvis mitt stugbygge, stötte jag på fruktansvärt mycket jante. Man försökte få mitt hus att rivas, säger Tobias Lindfors.

Rune Andersson och Ingvar Kamprad är två stora förebilder för Tobias Lindfors. Nu ingår han i deras skara efter att han vann den Kungliga Näringslivsmedaljen.

– Att jag själv ska få vinna det här en dag, en kille från Sunderbyn som började med tomma händer. Det var stort för mig att få omge mig med det sällskapet och få den belöningen för jobbskapandet.

Lyssna på intervjun med Tobias Lindfors här.