Ingemansson slog tidigt 1990-tal igenom som pianist och låtskrivare i bandet Creeps, men sadlade senare om och blev en framgångsrik profil i både tv- och filmsammanhang.

Som manusförfattare var Ingemansson involverad i några av Sveriges mest populära tv-serier. Han skrev bland annat manus till SVT:s "Bonusfamiljen" och TV4:s "Solsidan", och till långfilmerna "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och uppföljaren "Hundraettåringen som smet från notan och försvann". Långfilmerna skrev han tillsammans med vännen och kollegan Felix Herngren, vars karaktär Dan Bäckman skrivits och regisserats av Ingemansson.

”Min käre, finaste Hasse. Så mycket hade aldrig blivit roligt om inte du varit med. ’Don’t go away’ som du sjöng i det första jag nånsin regisserade, och nu är det det enda som ekar i min skalle", skriver Herngren om sorgen efter sin vän på Instagram.

Ingemansson var under karriären även aktiv som ståuppkomiker och som inslagsproducent för ett flertal humoristiska tv-program.

Hans Ingemansson blev 54 år.